Aktuality okolo festivalu

Aktuality

Kulatiny Festivalu na ulici

Jak jinak oslavit 30. ročník než pořádnou muzikou. Program je téměř hotový, můžete začít vybírat a chystat se.

Aktuality

Festivalová děkovačka

Návštěvníci děkují potleskem, umělci na pódiu přídavky a úklonami. Festival tímto článkem děkuje a tleská všem, bez kterých by nemohl proběhnout.

Aktuality

Kam s dětmi na ulici?

Večerní program v Proluce je určen dospělým, všechna festivalová odpoledne zde ale budou patřit zejména dětem.

Aktuality

Auta na festivalu

Kdo je fanda nejen muziky, ale i krásných aut, má letos poprvé k návštěvě festivalu minimálně dva důvody.

Aktuality

Samozřejmě tanec! 

Copa by to bylo za Festival na ulici, kdyby na něm chyběly tanečky? I letos plzeňské centrum roztančíme rozličnými žánry a rytmy s  pomocí nejlepších skupin a lektorů.

Aktuality

Zveme vás na klasiku

Je to v centru Plzně, je tam muzika, je to zadarmo…Festival na ulici to sice není, ale s hádankou se v tomhle horku netrapte a raději se přijďte podívat na Večery vážné hudby v Proluce od pondělí 25. července.

Aktuality

Proč se potkají a co odhalí Nastřižené vlasy

Zakládající členové legendární plzeňské bigbítové kapely si v původní sestavě zahrají téměř dvacet let po svém rozpadu na hlavním festivalovém pódiu. Všechno a nic nám k tomu řekl Petr Urbánek.

Aktuality

Jaká je kultura v Plzni?

Jste spokojeni s nabídkou kultury v Plzni? Vyplňujete rádi dotazníky? Máte-li pár minut, můžete přispět svým názorem.

Aktuality

Komu za co děkuje Festival na ulici?

Devět dní se v ulicích Plzně jedlo, pilo, hodovalo, ale hlavně tančilo, hrálo, stavělo, zvučelo, fotilo, tleskalo a tak nějak celkově radovalo a užívalo. A teď je potřeba, aby se děkovalo.

Aktuality

Říkejte si, jak chcete, tenhle program je pro vás.

Drazí vandráci, čundráci, opékači, pečbuřti, trampíci, folkáči i ostatní posluchači akustické hudby zahrnuté do ranku folk, country, bluegrass a trampská hudba. Festivalový čtvrtek a pátek bude váš.

Aktuality

Dobro na ulici

Ne každý má to štěstí, že si může bez starostí a v dobré kondici užívat Festivalu na ulici. 22. a 23.8. se v Křižíkových sadech dozvíte, kdo proč komu v Plzni pomáhá, a komu případně můžete pomoci vy.

Aktuality

Tanec na ulici

Můžete v klidu poslouchat koncerty kapel, fandit jim z kotle, můžete si představovat, že jste s nimi na jevišti. Můžete si prohlížet výstavy a koukat na divadlo. A nebo to můžete vzít do svých rukou (a nohou) a začít tančit. Na Festivalu na ulici můžete cokoliv.

Aktuality

Vezměte děti na divadlo, pustí vás pak na koncert.

Každé festivalové odpoledne bude patřit dětem. Co den, to od 15,00 hod jiná pohádka, hned vedle Kuličková dráha, spousta dobrot a pro unavené děti (nebo rodiče) lavičky. Proluka 20. – 27.8., U Branky 28.8.

Aktuality

Co chystá Tomáš Mouřenec?

Pozval přes dvacet hostů, nahrál nový single, natočil videoklip a připravil skladby, které zazní pouze jednou. Exklusivně na Festivalu na ulici.

Aktuality

Hollywoodské hity s Plzeňskou filharmonií

Slíbili jsme, že rozšíříme žánry, tak tady to máte. Největší hudební těleso Festivalu na ulici zahraje 22. srpna nejslavnější melodie Hollywoodu.

Aktuality

Na ulici budou Vary

Letošní partnerství Festivalu na ulici a soutěžeTop RoofTop Talenty přinese do Plzně hned dvě kapely.

Aktuality

Festival bude!

Snad už to teď nezakřikneme, když vás postupně začneme lákat na letošní festivalový program. Za necelé dva měsíce startujeme a máte se na co těšit!

Aktuality

Festival na ulici tleská a děkuje.

28. multižánrový festival v ulicích Plzně včera skončil. Devět dní zažíval desítky potlesků návštěvníků. A teď je čas, aby se role vyměnily. Komu tedy naopak tleská Festival na ulici?

Aktuality

Vstup zdarma není zadarmo. Proč si vážit partnerů?

Málokdo si prohlíží loga na plakátech. Málokdo poslouchá, když moderátor na podiu vyjmenovává partnery. Ale málokdo si taky uvědomuje, jak by akce vypadaly (nebo některé spíš nevypadaly), kdyby partnerů nebylo…

Aktuality

Pocta trampské písni

Ve čtvrtek 27. srpna na náměstí Republiky společně oslavíme 100 let od vzniku trampské písně.

Aktuality

Můj táta Dědek

Možná to byla náhoda, ale zhruba v době desetiletého výročí smrti legendárního Jiřího „Dědka“ Šindeláře z Katapultu dostal jeho syn nápad na zajímavý projekt. Výsledek téměř dvouleté přípravy můžete zažít osobně v premiéře na Festivalu na ulici.

Aktuality

Slam poetry na festivalu

Většina už se jistě s tímto termínem setkala a tak vysvětlíme jen stručně pro ty, kteří nikoli.

Aktuality

Co je to Norimberský reprák?

S Festivalem na ulici se sice vracíme ke kořenům a zaměřujeme se na plzeňské kapely, ale stejně jsme se rozhodli pro jeden „exkurz“, pro který jsme se vydali až za hranice republiky. A máme k tomu dobrý důvod.

Aktuality

První ochutnávka z hudebního programu

Ať už se tradice letních koncertů a živé hudby v ulicích Plzně za posledních třicet let jmenovala jakkoliv, její začátky jsou spjaty především s kapelami plzeňskými. Historicky první pořadatel jim chtěl dát šanci a představit je, a to samé máme od letoška v úmyslu i my v rámci Festivalu na ulici.

Aktuality

Co je to Živá Plzeň?

Už se s tím občas někde můžete potkat a možná si nejste úplně jisti. Ale my věříme, že se to v průběhu příštích měsíců naučíme dokonale, protože je to vlastně jednoduchá rovnice:
ŽIVÁ PLZEŇ (v roce 2020) = FESTIVAL NA ULICI (v srpnu) + GAUDEAMUS IGITUR (v září)

Aktuality

Festival na ulici proběhne na konci srpna, slibuje návrat ke kořenům.

Ve dnech 21. až 29. srpna opět oživí centrum města open air kulturní projekt. V roli nového pořadatele Festivalu na ulici navážeme na téměř třicetiletou tradici akce a nejvíce prostoru chceme dát plzeňským kapelám. Kromě tří venkovních hudebních scén a vybraných klubů se můžete těšit na další kulturní a rodinný doprovodný program v ulicích. Vstup na festival je zdarma.

Prohlédněte si program

a vyražte na festival!